Đilas: Bastać na čelu beogradskog SSP-a

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Bastać na čelu beogradskog SSP-a

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je da će beogradski odbor te partije voditi predsednik opštine Stari Grad, Marko Bastać.
Đilas je pred osnivanje incijativnog odbora SSP za Beograd rekao novinarima da je Bastać čovek koji je pokazao kako se zajedno sa sugrađanima bori za ključne vrednosti i ono zašto neko treba da se bavi politikom, a to je da uradi nešto da sugrađanima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svakoga dana bude bolje.

Đilas tvrdi da je "upravo Bastaćeva borba, zajedno sa građanima Starog grada, dovela do toga da se odustane od krajnje ludih projekata poput popuptnog popločavanja Tga repbilike i utkidanja saoćaja".
Rekao je da rekonstrukcije pojedinih ulica traju i 400 i više dana, poput Karađorđeve ulice ili Trga republike a da je Bulevar Kralja Aleksandra, dug više od tri kilometra, rekonsturisan u njegovo vreme, za 180 dana. 
"Krećemo u beogradsku priču, priču SSP-a sa Markom na čelu. Verujem da ćemo u svim beogradskim opštinama imati ljude koji dele viziju grada u kome će sugrađanima svakim danom biti bolje, kao u vreme kada ste mogli da se pohvalite da radite u gradu i da vas sugrađani zbog toga jako cene", rekao je Đilas.

Dodao je da je ta odgovornost i na Bastaću u okviru Stranke slobode i pravde, ali i Saveza za Srbiju jer je SSP deo te grupacije, koja će, veruje Đilas, kada se steknu uslovi izaći na izbore i pobediti.
Bastać je rekao da je osnovna potreba udruživanje, napomenuvši da je vlast moguće pobediti borbom i aktivizmom.
Potrebno je, kako je rekao, pružiti otpor i otkrivati sve ono što vlast loše radi i nuditi rešenja kako to bolje može da se uradi.
Sastanku su prisustvovali predstavnici članica SZS-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mirković: Tandem Ðilas-Bastać spojilo nasilje i želja za vlašću

Izvor: RTV Pink, 22.Jun.2019, 12:15

Šef Odborničke grupe SNS u gradskoj skupštini Aleksandar Mirković reagovao je sinoć na izjavu Dragana Ðilasa da će gradski odbor Stranke sloboda i pravda voditi Marko Bastać, ocenivši da je upravo nasilje ono što je predsednika optine Stari grad kvalifikovalo za Ðilasovog saradnika.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.