Djelić otvorio Ljubičevske igre

Izvor: S media, 04.Sep.2009, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djelić otvorio Ljubičevske igre

Svečanim defileom učesnika večeras u Požarevcu otvorene 46. konjičke igre, tradicionalna turističcko-sportska manifestacija.

Igre je otvorio potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku Božidar Djelić istakavši zadovoljstvo da se nalazi u gradu koji, kako je rekao, nije poznat samo po Ljubičevskim igrama.

"Požarevac je, poručio je vicepremijer, poznat i po Viminacijumu, sada već arheološkom nalazištu prepoznatljivom u Evropi i svetu, a posebno po mamutu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Viki, ali i po Miloradu Čaviću koji je, podsetio je, nedavno proglašen za počasnog viteza Ljubičcevskih konjičkih igara, a koji je novi srpski heroj", kazao je Djelić.

Djelić je istatakao da je Požarevac poznat i po Mileni Pavlović Barili, znametoj požarevačkoj slikarki i po Mirku Djordjeviću koji je osvojio prvo mesto na afirmaciji nauke u Engleskoj.

“To je Požaravac danas i Požarevac budućnosti”, poručio je vicepremijerjer.

Defile učesnika će biti završen tradicinalnim vatrometom, a u subotu i nedelju program će biti nastavljen na hitpodrumu.

Centralni dogadjaj ove manifestacije planiran je za nedelju kada će biti održane tri galopske i tri kasačke trke u kojima će učestvovati najbolja srpska i inostrana grla.

Očekuje se da će na požarevačkom Hipodromu, bez obzira na vremenske prilike, biti prisutno najmanje 10.000 ljudi.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.