Đelić: Vlada prebacuje teret krize na građane

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Vlada prebacuje teret krize na građane

Demokratska stranka smatra da je vlada današnjim usvajanjem paketa finansijskih zakona potvrdila da je njena jedina politika prebacivanje tereta krize i štednje na građane.

Funkcioner DS Božidar Đelić je u jučerašnjem stranačkom saopštenju naveo i da vlada istovremeno povećava deficit, javnu potrošnja i zaduženja.

On je istakao i da je za DS neprihvatljivo povećanje poreza koje je danas predložila Vlada Srbije jer se "tim merama ona samo opet prebacuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teret sopstvenih grešaka na najsiromašnije građane".

Đelić je rekao i da Vlada kroz veći porez na dodatnu vrednost (PDV) podiže cene hleba, mleka, ulja, lekova i komunalija "i time ugrožava egzistenciju najsiromašnijih".

- Vlada povećava PDV na ugostiteljstvo, računare i računarsku opremu - rekao je on istakavši da "ovim merama Vlada definitivo pokazuje da nema niti ideje niti ljude koji bi mogli da izvuku Srbiju iz krize".

Vlada Srbije usvojila je prethodno danas set zakona koji treba da budu u funkciji smanjenja budžetskog deficita i obezbeđenja fiskalne konsolidacija i održive ekonomske i finansijske stabilnosti zemlje.

Usvojen je Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o porezu na dodatu vrednost, u kojem se predlaže povećanje posebne stope PDV-a sa osam na 10 odsto, kao i povećanje poreske stope po kojoj se oporezuje promet i uvoz personalnih računara i komponenti za personalne računare sa osam na 20 odsto.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.