Đelić: Srbija će se uključiti u rad IAEA

Izvor: Vesti-online.com, 29.Dec.2009, 02:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija će se uključiti u rad IAEA

Potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić izjavio je da Srbija nema stručnih kadrova za rad na projektima nuklearnih elektrana, niti postoji projekat izgradnje nuklearne elektrane.

U intervjuu "Politiku", Đelić je, međutim, istakao da "to ne znači da Srbija ne treba da bude prisutna u domenu primena nuklearne energije".

"Bićemo uključeni u projekte Međunarodne agencije za atomsku energiju, odnosno u primeni nuklearne energije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u domenu zdravlja i u domenu poljoprivrede. Posebnu pažnju posvetićemo primeni nuklearne energije u prevenciji raka", naveo je Đelić

Đelić je istakao da su prioriteti razvoja srpske nauke biomedicina, novi materijali i nanonauke, zaštita životne sredine i klimatske promene, energetika i energetska efikasnost, poljoprivreda i hrana, informacione i komunikacione tehnologije, unapređenje donošenja državnih odluka i afirmacija nacionalnog identiteta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.