Đavo je odneo šalu. Naoružajte se

Izvor: B92, 22.Okt.2023, 23:37

"Đavo je odneo šalu. Naoružajte se"

Bivši slovenački premijer Janez Janša prokomentarisao je uvođenje graničnih kontrola na slovenačkim graničnim prelazima i samu migrantsku krizu.

On je pozvao građane da se naoružaju.

"Đavo se šalio sa Slovencima. Naoružajte se! Legalno", napisao je Janša na svom X (bivši Tviter) nalogu.

On je dodao da su pametni razumeli poziv, a ostali će "verovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni da zaštite Sloveniju, ali i njih lično u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << terorističkih napada."

Navodi da je reč o državnim funkcionerima koji od juna ignorišu pozive Slovenačke demokratske stranke (SDS) - koju predvodi Janez Janša - da se sazove Savet za nacionalnu bezbednost kako bi se raspravljalo o merama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje bezbednosnim rizicima.

"Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovo uvode kontrole na granici sa komšijama, samo preusmeravaju tok ilegalaca sa puteva na vagone", dodao je Janša, koji je prozvao aktuelnog ministra odbrane, Marjan Šarac, navodeći da svoj resor vodi kao 'rijaliti'.

Janša ističe da se svet promenio u poslednjoj deceniji i da su narušeni vrednosni temelji zapadne civilizacije.

"Pritisak masovne ilegalne migracije radikalno uništava postojeći način života u EU i jača militantna, proteroristička jezgra u evropskim metropolama. Nekada sigurni i prosperitetni gradovi doživljavaju neviđeni porast kriminala. To, nažalost, uključuje i Ljubljanu", napisao je on i dodao:

"Poslednji upad palestinskih terorista u Izrael još jednom je potvrdio koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.