Đaci u Maksiju uče da budu trgovci

Izvor: Mondo, 20.Feb.2017, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci u "Maksiju" uče da budu trgovci

55 đaka iz dva odeljenja srednje Trgovačke škole u Beogradu od danas kreću u trogodišnji program dualnog obrazovanja, koji se realizuje u "Maksi" supermaketima. Oni koji budu najbolji, najavljeno je, moći će da se zaposle.

Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIĆ

Kompanija "Delez Srbija", vlasnik "Maxi" supermarketa, obezbedila je za đake najbolje mentore u oblasti trgovine robe široke potrošnje, kao i mesečnu nadoknadu u iznosu od 5.000 dinara tokom trajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nastave.

To je, za sada, najveći broj đaka koje je jedna kompanija u Srbiji primila na praktičnu nastavu.

Ugovore su podelili ministar trgovine Rasim Ljajić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potredsednica kompanije "Delez Srbija" Sanja Jevđenijević i zamenik ambasadora Austrije Sabina Krosenbruner.

"Današnji događaj je najbolji odgovor svim protivnicima dulanog obrazovanja u Srbiji. Na praktičnom primeru možemo da pokažemo sve prednosti ovog sistema obrazovanja koji se uvodi u Srbiji. To je najbolja veza privrede i obrazovanja", rekao je Ljajić u Maksi supermarketu Alonso.

Posle obrazovanja u "Delez Srbiji" đaci će imati mnogo više znanja i moći će da se opredele da li će raditi u nekoj kompaniji ili će sami otvoriti svoju trgovačku radnju, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

On je naglasio da će đaci Trgovačke škole u "Delez Srbiji" moći da nauče da budu dobri trgovci.

Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Potpredsednica "Deleza" Sanja Jevđenijević je istakla da ta kompanija ima jedan od najrazvijenih sistema za edukaciju i obuku zaposlenih na tržištu u Srbiji. Ona je rekla da "Delez" želi da ulaže u naš obrazovni sistem i naglasila da na globalnom nivou kompanija zapošljava 375.000, a samo u Srbiji 11.500 ljudi.

Zamenica austrijskog ambasadora Sabina Krosenbruner naglasila je da je nezaposlenost mladih prepreka za veći privredni razvoj zemlje i dodala da će Austrija nastaviti da podržava Srbiju u uvođenju dualnog obrazovanja.

Foto: FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Učešće u projektu razvoja dualnog obrazovanja "Delez Srbija" ostvaruje uz podršku PKS i Privredne komore Austrije, "Advantage Austria", kao i Austrijske razvojne agencije (ADA), a u skladu sa nastavnim planom i programom koji je odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"MAKSI" PRIMIO NAJVIŠE ĐAKA Kreće dualno obrazovanje u trgovini

Izvor: Blic, 20.Feb.2017

Dva odeljenja srednje Trgovačke škole iz Beograda od danas kreću u program dualnog sistema obrazovanja koji se realizuje u Maksi supermarketima. U naredne tri godine, 55 đaka ove škole imaće priliku da na radnom mestu uče od najboljih trgovaca - instruktora...To je, za sada, najveći broj đaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.