Đaci škole u Altini ni danas nisu na časovima

Izvor: Blic, 27.Okt.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci škole u Altini ni danas nisu na časovima

Đaci Osnovne škole "Sava Šumanović" u zemunskom naselju Altina treći dan ne idu na časove, jer ih roditelji, u strahu za njihovu bezbednost zbog problematičnog ponašanja jednog đaka u šestom razredu, ne puštaju u školu.

Prethodna dva dana, odlukom Saveta roditelja, u školu nisu dolazila deca viših razreda, ali je nakon sinoćnjeg sastanka odlučeno da se protest radikalizuje pa u školu danas nije došlo nijedno od 470 dece, rekla je Tanjugu direktorka škole Jasmina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tonić.

Ona je navela da se sastanku nije odazvao niko od pozvanih predstavnika Ministarstva prosvete, zaštitnika građana, koji treba da se uključe kako bi novonastala situacija bila rešena na obostranu korist i problematičnog đaka i druge dece.

"Deca neće ići u školu ni sutra, za kada je zakazan novi Savet roditelja", rekla je ona.

Problematični učenik 6/1 razreda upisan je u školu 12. oktobra i za kratko vreme je napravio nekoliko incidenata, zbog čega su roditelji, u strahu za bezbednost dece, odlučili da ih ne šalju u školu.

Zbog svoje naravi i dijagnostifikovane hiperaktivnosti i poremećaja u ponašanju, 12-godišnji učenik je menjao nekoliko škola.

Prema rečima roditelja, đaka i predstavnika uprave škole, dečak svakodnevno verbalno preti drugovima i nastavnicima, sapliće drugove, jednom je pocepao knjigu, ometa nastavu, šeta i ustaje tokom časa.

Odluku da se bojkotuje nastava doneo je Savet roditelja, koji se za pomoć obratio Ministarstvu prosvete, zaštitniku građana, Sekretarijatu za obrazovanje, ali se još niko od njih nije uključio u rešavanje problema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.