Izvor: Mondo, 22.Okt.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Divovska“ tužba najvećih internet kompanija

Još dve velike IT i internet kompanije akteri su nove “divovske“ tužbe - eBay je tužio Amazon zbog preotimanja najboljih prodavaca.

Svetska aukcijska platforma na internetu eBay, tužila je najveću svetsku internet prodavnicu, Amazon, zbog, kako je navedeno, pokušaja preotimanja najboljih prodavaca.

U kompaniji eBay naveli su da Amazon-ovi nezakoniti napori "izgleda da predstavljaju deo šireg obrasca agresivnog, beskrupuloznog ponašanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preneo je Bloomberg. Tužba je podneta u sudu u Santa Klari, u Kaliforniji.

rBay tvrdi da Amazon nezakonitim i problematičnim metodama nastoji da podstakne prodavače eBay-a da se prebace na Amazon-ovu platformu. Portparol Amazon kompanije nije želeo da komentariše navode optužnice, a ranije je kompanija saopštila da se ispituju optužbe eBay-a.

Američki mediji ne usuđuju se da licitiraju sa odštetom, koja nije zvanično navedena iz detalja službe, ali, ako se utvrdi da je Amazon zaista kriv - neće biti mala. Naprotiv!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.