Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Dec.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktoru bolnice u Bijelom Polju pritvor od 30 dana

Sutkinja Vanja Rakonjac je nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem sudu bivšem direktoru Opšte bolnice u Bijelom Poljudr Tomislavu Jeremiću odredila pritvor do 30 dana.

Rakonjac prije nekoliko dana i bivšoj načelnici Odjeljenja neonatologije Haki Tahirović, te bivšem načelniku Ginekološko akušerskog odjeljenja Zvonku Puletiću odredila pritvor do 30 dana, u procesu u kojem se sumnjiče za nemar zbog kojeg je nekoliko beba bilo zaraženo i jedna preminula.

Iz Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << državnog tužilaštva je ranije saopšteno da je nakon prikupljenih obavještenja, dokaza i sprovođenja dokaznih radnji u fazi izviđaja utvrđeno da postoje osnovi sumnje da su Tomislav Jeremić kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zvonko Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović kao načelnica Odjeljenja neonatologije izvršili krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Za ovo djelo propisana je kazna zatvora od dvije do 12 godina.

U okviru istrage o infekciji beba u petak su saslušani i ljekari Kliničkog centra Crne Gore Filip Vukmirović i Ljubinka Dragaš, kao i tehničar S.J. Nakon saslušanja oni su pušteni na slobodu.

Istraga o uzrocima infekcija pet beba počela je tek nakon što je 11. novembra jedna od njih preminula u Kliničkom centru u Podgorici.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.