Direktorka Jahua odbila Gvinet Paltrou

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2014, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktorka Jahua odbila Gvinet Paltrou

Veštine i iskustvo važniji su od diplome? Tako barem tvrde u poslednje vreme, ali čini se da glavna i izvršna direktorka Jahua (Yahoo) Marisa Majer ne misli tako.

Ona je odbila da na mesto jedne od urednica zaposli poznatu glumicu, oskarovku, autorku bestselera i jednu od najpopularnijih blogerki današnjice Gvinet Paltrou.

Paltrou tako, uprkos svojoj popularnosti i uspehu koji je postigla, neće biti urednica rubrike "Yahoo Food". Samo zato što nema fakultetsko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obrazovanje.

Da li je to pravi razlog koji stoji iza odluke direktorke Jahua, ili samo paravan, nije poznato, ali je ona svoju odluku obrazložila i od nje ne odustaje, prenosi Njujork tajms.

Time je podstakla brojne kritike, a između ostalog spočitavaju joj i to da je Paltrou autorka jednog od najprodavanijih kuvara.

Majerovu nazivaju i snobom, a mnogi kritičari navode i činjenicu da ni Zakerberg nema fakultetsku diplomu, kao ni Bil Gejts, a nije je imao ni Stiv Džobs.

Majerova je, inače, diplomirala računarske nauke na Stenfordu, a Paltrou je odustala od studija antropologije na Univerzitetu Santa Barbara da bi se posvetila glumi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.