Direktori „Železnica sami sebi hteli da dodele 24 radnička stana

Izvor: Press, 22.Jun.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori „Železnica" sami sebi hteli da dodele 24 radnička stana

Čak 24 osobe iz kabineta generalnog direktora „Železnica Srbije" Milovana Markovića nalazi se na rang listi za dodelu stanova koje će to javno preduzeće dobiti od grada Beograda, iako postoji dogovor sa gradom da se stanovi podele najsiromašnijim radnicima, a ne funkcionerima! Kako saznaje Press, pored zamenika direktora Zorana Masala, koji je prvi na rang listi, na njoj se nalazi još nekoliko zamenika i pomoćnika direktora Markovića!Press >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je juče od generalnog direktora Milovana Markovića tražio da nam dostavi sve rang liste, kako bismo proverili ko se sve nalazi na njima, ali nam je on obećao da ćemo ih dobiti danas. Kako saznajemo, za ukupno 68 stanova konkurisalo je više od 300 zaposlenih, koji su po radnim jedinicama raspoređeni na četiri liste. Interesantno je da nijedan prigovor nije stigao jedino na „kabinetsku listu", koju je pravila komisija kabineta generalnog direktora, a na kojoj se nalaze 24 osobe.
„Nisam video Đilasovo pismo"
Suočen sa pritiskom javnosti, ali i oštrim reagovanjem gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je zatražio da se poštuje raniji dogovor, direktor Milovan Marković najavio je da će sve ispitati i ako treba suspendovati sve stambene rang liste!
- Ja zaista ne znam ko je na listama. To mogu da vam dam u sredu, ali koliko se sećam, ukupno ih je 24. Među njima ima ljudi iz Unutrašnje kontrole, ali i dva-tri moja pomoćnika i zamenika. Lično ću tražiti da se uradi kontrola, a ako se pojavi sumnja da nešto nije u redu, doneću odluku da se suspenduju odluke sve četiri stambene komisije, uključujući i ovu koja se odnosi na kabinet. Dajem vam reč da neće biti nijedne mrlje prilikom dodele stanova, a to se odnosi i na gospodina Masala. A, koliko će zaposlenih iz kabineta dobiti ključeve, to ne znam. Pročitao sam u Pressu da ih je troje-četvoro - kaže Marković.
Na pitanje da li mu je u međuvremenu stiglo pismo gradonačelnika, za koje je u ponedeljak tvrdio da ga nije video, Marković je rekao „ne znam, moram da pogledam poštu".
Markovićeve kolege, direktori drugih javnih preduzeća, redom tvrde da nikada ne bi dozvolili da stanovi koji su namenjeni radnicima budu podeljeni njihovim saradnicima i funkcionerima. Generalni direktor „PTT Srbija" Goran Ćirić kaže da niko iz poslovodstva tog JP nije dobio stan od kada je on na njegovom čelu.
Osuda kolega direktora
- Nisam ni pomišljao da konkurišem za stan. Moj stav je da i direktor i poslovodstvo imaju takav kreditni rejting da mogu sami da reše stambeno pitanje. Mi po zakonu treba da rešavamo stambena pitanja zaposlenih, ali tu pre svega mislim na radnike - rekao je Ćirić.
Direktor „Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kaže da bi zaposlenom u kabinetu dao stan samo ako takvu odluku donese Vlada!
- Stanove treba deliti onima kojima su i namenjeni. Ako su u pitanju radnički stanovi, ne bih se dvoumio. Ja za dve i po godine nijedan stan nisam dao nikome od zaposlenih u kabinetu, to bi jedino moglo da se desi ako Vlada donese takvu odluku. Da imam neki stan, uopšte ne bih razmišljao, dodelio bih ga radniku koji ima petoro, šestoro dece - kaže Drobnjak.  

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.