Direktori Albone osumničeni za utaju poreza

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori Albone osumničeni za utaju poreza

Crnogorska policija saopštila je danas da je podnela krivične prijave protiv izvršnih direktora trgovinskog lanca "Albone" zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo utaja poreza, čime su oštetili državni budžet u iznosu od 164.000 evra.

Uprava policije Crne Gore je navela da je podnela krivične prijave protiv izvršnih direktora "Albone" - V.M. (60) iz Nikšića i M.M. (54) iz Podgorice.

Policija sumnja da su izvršni direktori "Albone" prijavljivali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lažne podatke o stečenim prihodima firme.

"Osumnjičeni nisu prijavljivali tačne podatke od važnosti za utvrđivanje visine poreskih obaveza firme, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 163.824 evra", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija inicirala i pokretanje finansijske istrage u ovom predmetu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pretili preko Facebook-a

Izvor: juGmedia, 29.Nov.2013, 15:22

ALEKSINAC -  Zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti policija je podnela krivične prijave protiv Predraga P.(26) i Ljubiši K.(48) iz Aleksinca...Osumnjičeni u protekla dva meseca u više navrata preko društvene mreže „Facebook“ oštećenim licima sa područja...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.