Direktor Twittera: Blokiranje Trumpa je ispravno ali opasno

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jan.2021, 09:32

Direktor Twittera: Blokiranje Trumpa je 'ispravno' ali 'opasno'

Glavni izvršni direktor Twittera Jack Dorsey objavio je da je zabrana američkog predsjednika Donalda Trumpa na toj društvenoj platformi nakon prošlosedmičnog nasilja na Kapitolu bila "ispravna odluka", ali da predstavlja opasan presedan. "Poduzimanje ovakvih poteza fragmentira javnu raspravu. Oni nas dijele. Ograničavaju potencijal za objašnjavanje, iskupljenje i učenje. Ali postavljaju presedan za koji osjećam da je opasan: moć koju pojedinac ili korporacija ima nad dijelom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šef "Tvitera": Zabrana Trampovog profila bila je ispravna odluka, ali i OPASAN PRESEDAN

Izvor: Blic, 14.Jan.2021

Direktor američke kompanije "Tviter" Džek Dorsi izjavio je danas da je zabrana profila predsednika SAD Donalda Trampa na društvenoj mreži bilo ispravno.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.