Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dio Hrvatske pod vodom, sve pod snijegom, a Rijeka u zmijama

ZAGREB, RIJEKA -- Dio Hrvatske bori se sa izlivanjem rijeka. Snijeg zavejao skoro cijelu zemlju, a u Rijeci imaju drugi problem - zmije ulaze i u kafiće.

Kako piše hrvatski Novi list, u Rijeci je prava najezda zmija, a neke od njih su uslikane kako ulaze u Teatro Fenice i riječki kafić Kvarnerić. Ovaj riječki dnevnik piše da u posljednje vrijeme nije rijedak slučaj "došetavanja" zmija u grad.

Već nedjeljama, kako se navodi, članovi riječkih grupa na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << objavljuju fotografije zmija koje susreću u neposrednoj blizini svojih kuća, na fudbalskim igralištima, a pojavilo se i nekoliko fotografija nimalo bezopasnog poskoka, snimljenog nedaleko Vele crikve u Kastvu. Ne rijetko, navodi se, zmije se pojavljuju u junu i julu i u gradovima, a privlači ih zelenilo i vlaga, a posebno okućnice u kojima obitavaju štakori.

S druge strane, kada je riječ o poplavama, nadležni kažu da je neposredna opasnost, jer su vodostaji svih reka u opadanju. U Jasenovcu reka Sava je s rekordnih 928 centimetara prošle noći pala za četiri centimetra.

Na gotovo cijelom području Hrvatske danas pada slab snijeg. Snijeg od jutros pada i na području Istre, Kvarnera, Slavonije, Podravine i u gorskim krajevima...Istramet je objavio kako se sve zabjelilo u Rovinju, tokom noći zabjelio se i Šibenik.

Najviše snijega ima u Slavoniji, Lici i Gorskom kotaru, pa se gradjani pozivaju da bez prijeke potrebe ne kreću na put.

Zbog zimskih uslova i olujnog vjetra trenutno nema prohodnih puteva za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom iz Dalmacije i Rijeke u smjeru unutrašnjosti i obratno, javio je HAK.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dio Hrvatske pod vodom, sve pod snijegom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2018

ZAGREB, RIJEKA -- Dio Hrvatske bori se sa izlivanjem rijeka. Snijeg zavejao skoro cijelu zemlju...Kada je riječ o poplavama, nadležni kažu da je neposredna opasnost, jer su vodostaji svih reka u opadanju. U Jasenovcu reka Sava je s rekordnih 928 centimetara prošle noći pala za četiri centimetra...Na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.