Dinkić: Dačić je sebičan i brutalan Dačić: Dinkić samo lupa!

Izvor: Kurir, 03.Avg.2013, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Dačić je sebičan i brutalan Dačić: Dinkić samo lupa!

Premijer i ministar finansija opet razmenili teške reči i sasuli gomilu uvreda jedan drugom

BEOGRAD - Šta ti je sujeta...

Premijer Srbije Ivica Dačić i lider URS Mlađan Dinkić nastavili su i juče da se vređaju preko medija - Dinkić je rekao za Dačića da je sebičan i nemoralan, dok je Dačić svom dojučerašnjem koalicionom partneru poručio da prestane da priča gluposti, pride mu dodavši so na ranu - kako, eto, niko ne kuka što je predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << URS sklonio s vlasti.

Premijer je nemoralan

Prema Dinkićevim rečima, premijer ga je izbacio iz Vlade kako bi što duže ostao na aktuelnoj funkciji.

- U direktnim razgovorima je rekao: „Ili ti, ili ja“. Nisam ga razumeo. „Kakve veze imam ja s tobom?“, a on mi je rekao: „Ako damo mesto ministra privrede i finansija SNS, oni će to dobiti bez izbora i u jednom trenutku će se zadovoljiti, kratkoročno, i više neće atakovati na moje mesto premijera“ - navodi Dinkić i dodaje da ga je Dačić kompletno razočarao kao čovek i da je, nažalost, naučio šta je politika?!

- Prosto nisam mogao da verujem da je tako sebičan, da vodi računa samo o sebi, čak ni o svojoj partiji, a kamoli o državi. Posebno zato što je taj razgovor vođen u Vučićevom prisustvu. Meni je bilo brutalno i nenormalno, pravo da vam kažem, da pred Vučićem kažete: „Ej, moj interes je da Mlađan ode zato što ćeš ti izgubiti rejting kad počneš da se baviš finansijama i privredom i opašće ti motiv da izađeš na prevremene izbore, a to znači da ću ja još duže biti premijer.“ Katastrofa - kaže Dinkić, dok Dačić u svoju odbranu navodi da nije valjda toliko glup da takve stvari priča pred Vučićem?!

Narod pozdravlja smenu Dinkića

- Nisam valjda glup da to pričam pred Vučićem. Nemojte da me potcenjujete - rekao je Dačić i dodao da veruje da i narod misli da je pravilno postupio što je smenio Dinkića, te da nije sreo nikoga ko mu je rekao suprotno.

Predsednik SPS je upitao i zašto pojedinci ne mogu mirno da odu s vlasti.

- Bilo bi previše ambiciozno kad bih rekao da je to bila samo moja želja, i dao bih sebi prevelik značaj, ali nemam nameru da polemišem, niti da vodim rat.

Dinkić: Dačiću, ne bojim te se!

Dinkić kaže da je vodio detaljne beleške na poslednjem sastanku o rekonstrukciji Vlade i da će ih jednog dana objaviti. Na pitanje da li je oprostio Vučiću što mu je svojevremeno u parlament donosio zatvorsku košulju, kad već ističe njihovu dobru saradnju, i da li se boji da bi sad Dačić mogao da krene u istragu protiv njega, Dinkić kaže:

- Mislim da me Vučić nije poznavao dobro, a kad ne poznajete nekoga, možete imati predrasude. Ničega se u životu nisam bojao niti se bojim, a ponajmanje Ivice Dačića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.