Dinkić: Cena struje ostaje ista

Izvor: B92, Tanjug, 15.Apr.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Cena struje ostaje ista

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je da nema poskupljenja struje dok traje ekonomska kriza i pad privredne aktivnosti.

"Potpuno je jasno da u uslovima kada zamrzavamo plate, imamo tešku ekonomsku situaciju, nema ništa od poskupljenja struje", rekao je Dinkić novinarima pri poseti reciklažnom centru u Železniku.

On je naveo da je pažljivo slušao izjavu ministra enegetike Petra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Škundrića i da je iz nje razumeo da do poskupljenja struje neće doći dok traje ekonomska kriza.

Direktor EPS-a Dragomir Marković juče je izjavio da je moguće poskupljenje struje od osam odsto.

"MMF zahtevao stabilne cene"

Električna energija bi do kraja godine mogla da poskupi za osam odsto, dok je neizvesno pojeftinjenje gasa, rekao je za "Blic" ministar energetike Petar Škundrić.

"Želeli smo da podignemo cenu struje, međutim MMF je zahtevao da sve cene probamo da zadržimo na postojećem nivou", objasnio je Škundrić.

On objašnjava da do sniženja cene gasa neće doći dok god "Srbijagas” posluje sa gubicima."’Srbijagas’ sada realno posluje sa gubicima zbog dispariteta kursa dinara i dolara, što nije bilo uračunato u poskupljenje od 15. oktobra. Dok se to ne ispegla, teško je snižavati cenu”, objasnio je on i naveo da očekuje da se "Srbijagas” izvuče iz gubitaka do kraja godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.