Dikić: Uhapsiću i rođenog brata ako je kriv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2013, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dikić: Uhapsiću i rođenog brata ako je kriv

BEOGRAD -

Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istraga zbog sumnje da su umešani u nezakonite radnje.

"Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije, oni su dužni da se pridržavaju zakona i ako su počinili krivično delo, ja ću ih uhapsiti i privesti pravdi", rekao je Dikić za Politiku od četvrtka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dikić je rekao da on ne može da bude odgovoran za sve jer u Nišu postoji komandant odreda Žandarmerije.

"Kako ja mogu da budem odgovoran za sve? Ako je on kriv i on će odgovarati. Nema povlašćenih, nema ljudi iznad zakona, uhapsićemo svakoga ko je počinio krivično delo", rekao je Dikić.

Povodom napisa u nekim medijima da vrh MUP-a strahuje od moguće pobune Žandarmerije zbog istrage protiv njenih pripadnika, Dikić je rekao da ta jedinica obavlja zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom i da ne sprema nikakvu pobunu.

"Odnosi u MUP-u su jasni, profesionalni, kolegijalni, ne može niko nikome da preti, svi moraju da izvršavaju svoje zadatke u skladu sa zakonom i da poštuju jedni druge. Pretnje i opasnosti od Žandarmerije nema ni za ljude u MUP-u ni za građane Srbije", rekao je on.

Dikić je, takođe, negirao da postoji sukob između njega i direktora policije Milorada Veljovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Uhapsiću i rođenog brata, ako je kriv"

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2013

Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istraga zbog sumnje da su umešani u nezakonite radnje..."Bez obzira na to da li je to moj brat ili bilo koji drugi pripadnik Žandarmerije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dikić: Uhapsiću i rodjenog brata ako je kriv

Izvor: Beta, 14.Mar.2013

BEOGRAD, 14. marta 2013. (Beta) - Komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić izjavio je da nije bio obavešten da se protiv njegovog brata i još trojice pripadnika te policijske jedinice u Nišu vodi istra.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.