Dijasporcu vratila više hiljada evra

Izvor: Vesti-online.com, 31.Dec.2018, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijasporcu vratila više hiljada evra

Kada je krenula da dostavi picu u Ulici patrijarha Pavla u novom lozničkom naselju na Lagatoru, Bojana Vasić, zaposlena u lozničkoj piceriji Galija, nije sanjala da će naći novčanik pun novca. Baš to se dogodilo, a ona se ni tren nije dvoumila kako će postupiti nego je odmah krenula da traži vlasnika na osnovu ličnih dokumenata koja su, takođe, bila u novčaniku.

Kada je stigla ispred zgrade broj 14 na parkingu je videla muškarca i ženu kako nešto ubacuju u vozilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Pošto je dostavila picu i izašla iz zgrade njih više nije bilo, ali je na krovu tog automobila spazila novčanik.

- Kad sam ga otvorila bio je pun novca. Nisam brojala koliko, ali sto posto više hiljada evra. Videla sam dokumenta i odmah počela da tražim na interfonu zgrade prezime koje stoji u njima. Iz tog stana nije bilo odgovora pa sam tražila u još nekoliko obližnjih ulaza, ali uzalud. Našla sam onda upravnika zgrade ispred koje je bilo vozilo na kom je zaboravljen novčanik, a kontaktirala sam i prijatelje u policiji koji su brzo saznali ko je vlasnik novčanika. Upravnik je pristao da novčanik ostane kod njega i da ga preda vlasniku, a ja sam se vratila na posao. Isto veče je novac vraćen, ovih dana treba da se upoznam sa čovekom čiji sam novčanik našla, a koji radi negde u inostranstvu - priča Bojana.

Ona je rodom iz Pecke, kod Osečine, a već neko vreme živi u Loznici i razvozi pice. Ne smatra da je učinila nešto posebno i veruje da bi tako postupila većina njenih sugrađana. Zamislila je kako bi se osećala da izgubi novac, koji i dođe i prođe, ali se setila i kakve peripetije čekaju čoveka koji ostane bez ličnih dokumenata i koja je muka vaditi nova.

- Drago mi je da je novac vraćen i to je najvažnije. Pitali su me neki, kada su čuli šta se desilo, znam li koliko je tu bilo mojih plata, koliko mi treba vremena da zaradim tolike pare, ali o tome uopšte ne mislim. Važno mi je da sam postupila kako sam osećala da treba i da mi je savest mirna. Sutra bih učinila isto bez obzira na to o kojoj se sumi radi - kaže ozbiljno i odlučno.

Svaka čast

Oni koji poznaju Bojanu nisu iznenađeni njenim gestom, a ostali kažu "svaka joj čast", što je pokazala da ima poštenih ljudi uprkos vremenu u kome su takvi postupci, nažalost, postali vest, a ne uobičajeno ponašanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.