Dijalog sa ulice vratiti u institucije

Izvor: B92, 23.Avg.2019, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dijalog sa ulice vratiti u institucije"

Beograd -- Za skoro desetak sati, koliko se u četam haus forumu raspravljalo, stavili smo prava pitanja na sto izjavio za "Blic" Milan Antonijević.

Antonijević je direktor Fondacije za otvoreno društvo koja organizuje razgovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Do sada su, u tri runde, na okruglim stolovima na FPN-u vlast i opozicija zajedno sa organizacijama i novinarskim udruženjima razgovarali o medijima i finansiranju kampanja, a 5. i 9. septembra biće reči o biračkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spiskovima i biračkim pravima građana.

"Naša namera je da u atmosferi dijaloga pomerimo stvari sa tačke na kojoj su odavno, i zato smo načeli četiri teme", rekao je Antonijević, dodajući da je važno da se o njima razgovara i da se sve ono što stoji u zakonima vrati u fokus građana.

Prema njegovim rečima, dijalog je od suštinske važnosti i, bez obzira na to da li će političke organizacije bojkotovati izbore ili ne, potrebno je da se sa ulica, gde je sapravom proteran, vrati u institucije.

Na konstataciju novinara da su građanski intelektualci kritikovali organizovanje okruglih stolova kao naređenje iz inostranstva, Antonijević je rekao da nema mesta nikakvim teorijama zavere.

"Mnogo sam više pričao na srpskom nego na bilo kom drugom jeziku kad smo ovo planirali. Srpsko društvo sposobno da pokrene dijalog i da ovo jeste dokaz za to", zaključio je Antonijević za "Blic".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Antonijević: Dijalog sa ulice vratiti u institucije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019

Za skoro desetak sati, koliko se u četam haus forumu raspravljalo, stavili smo prava pitanja na sto i videlo se da je moguć dijalog i da postoji mogućnost da se sasluša druga strana, izjavio je za "Blic" Milan Antonijević, direktor Fondacije za otvoreno društvo, koja organizuje razgovore vlasti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.