Di Majo: Sprečiti priliv ilegalnih migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2020, 14:32

Di Majo: Sprečiti priliv ilegalnih migranata

Ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo rekao je danas da je neopdhodno da se izračuna tačno koliko ilegalnih migranata pristiže u Evropu, kao i da država mora da reši taj problem nakon terorističkog napada u Beču.

"Moramo da pojačamo pažnju na ilegalni priliv migranata. Ministarstvo unutrašnjih poslova radi svoj posao dobro, ali ilegalci predstavljaju rizik. Moramo biti realni i problem se mora rešiti. Ukoliko država nema resurse da pomogne drugima, onda ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sme da prima migrante, jer će ishod biti pogoršanje stanja. To je loše za nas, loše je za celu Evropu. Dužnost svake zemlje je da čuva svoje granice", rekao je Di Majo, a prenela agencija ANSA.

Ministar je dodao da je obaveza države da građanima garantuje bezbednost.

"Ljudi moraju da se osećaju mirno u svojim domovima. Moramo preduzeti mere da se spreče tragedije poput nedavnih u Nici i Beču", rekao je Di Majo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.