Devojčica pametna kao Ajnštajn i Hoking

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica pametna kao Ajnštajn i Hoking

Jedna četvorogišnja devojčica iz Velike Britanije primljena je u Mensu, a njen koeficijent inteligencije (IQ) samo je za poen manji od rezultata Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Heidi Hankins iz Vinčestera ima IQ od 159. Sama je naučila da čita, a sa dve godine je znala da broji do 40, javio je BBC. Izvršni direktor Mense u Velikoj Britaniji, Džon Stivenejdž, saopštio je da su Heidini roditelji "dobro primetili da ona poseduje ogromni potencijal".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podacima Mense, prosečna odrasla osoba ima IQ od 100. Oskar Riglej iz Ridinga je 2009, kada je imao samo dve i po godine, postao najmlađe dete koje je sa koeficijentom od 160 primljeno u Mensu. "Naš cilj je da najmlađim članovima pružimo pozitivno okruženje za razvoj", naglasio je Stivenejdž.

Prema podacima Mense, nadarenu decu karakteriše neobična memorija, sposobnost čitanja u ranom dobu, netolerancija prema drugoj deci i svesnost događaja u svetu. Nadareno dete, takođe, sve vreme postavlja pitanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.