Devojci sa Kosova odobren povratak u Austriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojci sa Kosova odobren povratak u Austriju

BEČ -

Neprofitna organizacija Folkshilfe saopštila je danas da je tinejdžerka sa Kosova Arigona Zogaj, koja je u julu proterana iz Austrije pošto je izgubila osmogodišnju bitku da ostane u toj zemlji, dobila dozvolu za povratak.

Osamnaestogodišnja Arigona Zogaj proterana je sa majkom, sestrom i bratom, posle duge borbe da ostane u Austriji i pretnje samoubistvom, emitovane u televizijskom programu.

Nevolje Arigone Zogaj su izazvale proteste i rasprave o strancima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima je, mada su integrisani u austrijsko društvo, uskraćen azil, zbog čega pokušavaju da ostanu ilegalno.

Folkshilfe je saopštila da su austrijske vlasti odobrile vize za četvoro članova porodice Zogaj, koji planiraju da se vrate u roku od nekoliko dana, javlja AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.