Devet privedenih na protestu protiv mera štednje

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet privedenih na protestu protiv mera štednje

Devet osoba privedeno je u Helsinkiju na protestu organizovanom protiv mera štednje u zemlji, saopštila je finska policija.

Osobe su uhapšene jer su na skupu nosile "simbole anarhizma" i remetile saobraćaj u glavnom gradu Finske.

U Finskoj, s tradicijom političkog i društvenoj konzensusa, retko se održavaju protesti.

Na skupu je bilo 5.000 ljudi, što je jedan od najvećih skupova u poslednjih nekoliko godina protiv politike finske vlade.

Nova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koaliciona vlada, na vlasti od maja, najavila je pre dva dana privredne reforme koje će se odnositi na tržište rada što je izazvalo nezadovoljstvo raznih sindikata u zemlji, koja je tri godine u recesiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finska: Privedeni na protestu protiv mera štednje

Izvor: Akter, 22.Avg.2015

Devet osoba privedeno je danas u Helsinkiju na protestu organizovanom protiv mera štednje u zemlji, saopštila je finska policija..Osobe su uhapšene jer su na skupu nosile "simbole anarhizma" i remetile saobraćaj u glavnom gradu Finske...U Finskoj, s tradicijom političkog i društvenoj konzensusa,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.