Devenport: Linija članstva nadohvat ruke

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Sep.2016, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Linija članstva nadohvat ruke

Ulazak Srbije u Evropsku uniju je naš cilj, i to više nije daleki san, već realnost koja se približava iz dana u dan, poručio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Devenport je na skupu "EU i Srbija - 15 godina partnerstva", podsetio da su otvorena četiri poglavlja i da se očekuje napredak u vezi sa ostalim u "najkraćem roku".

"Prethodna proširenja potvrđuju da će ulaskom u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU građani Srbije imati veći životni standard, a mladi mnogo više mogućnosti. Članstvo Srbije u EU doneće milionima ljudi direktnu i indirektnu korist", rekao je Devenport.

On je dodao da je jasna posvećenost Vlade Srbije reformama i da podrška Evropske unije znači da je "linija članstva na dohvat ruke Srbiji".

"I čvrsto sam uveren da ćete tu liniju preći", rekao je Devenport.

Šef delegacije EU je podsetio i da je Unija najznačajniji trgovinski partner Srbije, kao i da je naša država u poslednjih 15 godina iskoristila oko tri milijarde evra bespovratnih sredstava kroz brojne projekte.

Joksimović: Ne vodimo politiku od danas do sutra

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je nova vlada Srbije potpuno posvećena evropskim integracijama.

"Jasno je da je Srbija strateški opredeljena za članstvo u EU. Mi ne vodimo politiku od danas do sutra, već razvojnu politiku koja je važna za unutrašnji razvoj jedne zemlje. I nadam se da će građani to videti", rekla je Joksimović na skupu povodom 15 godina partnerstva Srbije i EU.

Kako je istakla, cilj i zadatak ove vlade je da se narednih godina građanima Srbije približe vrednosti EU, ali i koristi koje će građani imati posebno na lokalnom i regionalnom nivou.

Ministarka se saglasila sa šefom misije EU u Srbiji Majklom Devenportom da je nova vlada potpuno posvećena evropskim integracijama, dodajući da se moraju ojačati kapaciteti na lokalu kako bi se fondovi EU više iskoristili.

Prema njenim rečima Srbija i EU imaju zajednički interes, a to je članstvo naše zemlje u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Devenport: Cilj EU i Srbije isti - izbeći krizu u BiH

Izvor: Blic, 02.Sep.2016

Evropska unija i Srbija imaju zajednički cilj, a to je da se izbegne krizna situacija u Bosni i Hercegovini, izjavio je danas šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport...- Mislim da je stav Srbije dosta jasan, Vučić je izneo stav Vlade, a i stav EU je takodje poznat. Mislim da je rano...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.