Detalji pucnjave u Banjaluci: Ranjen i konobar, pogodio ga rikošet

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Dec.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji pucnjave u Banjaluci: Ranjen i konobar, pogodio ga rikošet

BANJALUKA - Policija traga za radnikom obezbjeđenja koji je noćas u ugostiteljskom objektu u banjalučkom naselju Borik ranio Ognjena Vukovića (35) i Stefana Pavlovića (24).

Incident je Operativnom dežurstvu CJB Banjaluka prijavljen oko 0.30, nakon čega su oba Banjalučana hospitalizovana u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Još nije zvanično saopšten motiv zbog kojeg je došlo do sukoba, niti identitet napadača, koji do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nije pronađen ni uhapšen.

Spekuliše se da je prvo došlo do verbalnog obračuna između Nemanje M. i Dine V. dvojice zaštitara i nekoliko Banjalučana, i to nakon što se neko popeo na stolicu.

Potom je došlo do pucnjave iz pištolja, u kojoj je ranjen jedan od mladića, dok je drugog, inače konobara, slučajno pogodio rikošet. Iz policije još nisu zvanično ni kvalifikovali krivično djelo koje je počinjeno.

Mještani kažu da ništa nisu čuli, osim što su te večeri vidjeli više policijskih vozila, te ističu da ne znaju šta se zapravo dogodilo.

A kako je saopšteno, oba ranjena Banjalučana su van životne opasnosti.

Pavlović je, kako nam je potvrđeno, u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS privatnim vozilom dovezen u 0.40, a petnaestak minuta kasnije primljen je i Vuković, koji je dovezen sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka.

"Pacijent S.P. je hospitalizovan u Klinici za traumatologiju. On je u pucnjavi zadobio ustrelnu ranu lijeve potkoljenice. Pacijent je hirurški zbrinut i zasad se nalazi van životne opasnosti", saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Na istoj klinici je hospitalizovan i Vuković, a on je u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu lijeve natkoljenice i razderotinu na glavi, te je hirurški zbrinut i zasad se, takođe, nalazi van životne opasnosti.

Iz policije je potvrđeno da je u toku istraga, kojom će biti utvđeni svi detalji ovog incidenta.

"Na licu mjesta izvršen je uviđaj i izuzeti su predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Po njenim riječima, pripadnici CJB Banjaluka preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska osumnjičenog i rasvjetljavanja događaja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.