Destani:Dogovoren nastavak dijaloga

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Destani:Dogovoren nastavak dijaloga

Preševo -- Zamenik predsednika opštine Preševo kaže da su lideri Albanaca iz Preševa i Bujanovca dogovorili da se nakon uklanjanja spomenika nastavi dijalog s Beogradom.

Skender Destani, koji je i lider Demokratske unije doline, izjavio je za agenciju Beta da je taj stav konkretno iznet i u političkoj deklaraciji koju su sve albanske partije iz Preševa i Bujanovca usvojile u ponedeljak.

"Situacija u Preševu je mirna, nema najava da će biti nekih problema, ali to ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da treba da prestanemo da radimo da do problema ne bi došlo", kazao je predsednik DUD.

Destani nije hteo da komentariše sastanak svih albanskih političkih lidera iz Preševa i Bujanovca sa zamenicom predsednika Misije OEBS u Srbiji Polom Tide, s kojom su razgovarali juče u Bujanovcu.

"Imali smo juče u Bujanovcu sastanak sa Polom Tide, ali je dogovoreno da se povodom tog sastanka ne daju nikakve izjave medijima", kazao je Destani.

Pripadnici Žandarmerije uklonili su u nedelju 20. januara iz centra Preševa nelegalno postavljeni spomenik OVPMB, koju Beograd smatra terorističkom organizacijom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Destani: Dogovoren nastavak dijaloga sa vlastima u Beogradu

Izvor: Blic, 23.Jan.2013

Zamenik predsednika opštine Preševo Skender Destani izjavio je danas da su se svi albanski lideri političkih partija iz Preševa i Bujanovca dogovorili da se nakon uklanjanja spomenika OVPMB nastavi dijalog sa vlastima u Beogradu...Destani, koji je i lider Demokratske unije doline, izjavio je za agenciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.