Desna ruka Džona Kerija 14. jula u Srbiji

Izvor: B92, 09.Jul.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Desna ruka" Džona Kerija 14. jula u Srbiji

Pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Viktorija Nuland posetiće Zapadni Balkan i Srbiju od 11. do 14. jula, najavio je Stejt department.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima Tanjuga, Nuland će u Srbiji boraviti 14. jula.

Prema tim ranijim saznanjima, Nulandova, koja slovi za "desnu ruku" američkog državnog sekretara Džona Kerija, razgovaraće sa šefom srpske diplomatije, a zajedno sa njom u Srbiju dolazi i pomoćnica američkog sekretara odbrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Ukrajinu, Rusiju i Evroaziju Evelin Farkaš, koja će razgovarati sa srpskim ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.

Stejt department je danas saopštio da će Nulandova, pored Beograda, od 11. do 14. jula sa međuagencijskim timom posetiti i Podgoricu, Prištinu, Skoplje, Tiranu, gde će se sastati sa visokim zvaničnicima vlada, političkim liderima i članovima civilnog društva, sa kojima će razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući evroatlantske i regionalne integracije.

Na Kosovu i u Srbiji, kako se navodi u saopštenju Stejt departmenta, Nuland će pre svega razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine i napretku u sprovođenju Briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa.

Stejt department je najavio da Nuland danas putuje u Cirih gde će razgovarati sa zamenikom ruskog šefa diplomatije, nakon čega će posetiti Dubrovnik gde će učestvovati na 10. Kroacija forumu i govoriti o Zapadnom Balkanu, a sastaće se i sa hrvatskim zvaničnicima i evropskim liderima.

Ona će se 11. jula u Srebrenici pridružiti predsedničkoj delegaciji povodom obeležavanja 20. godišnjice srebreničkog zločina, a tokom posete BiH će sa visokim vladinim zvaničnicima i političkim liderima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.