Deo Šarićeve grupe se nagodio

Izvor: B92, 28.Mar.2012, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo Šarićeve grupe se nagodio

Beograd -- Šest pripadnika kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića nagodili su se s Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali učešće u švercu preko dve tone kokaina.

Još dvojica optuženih su najavila da bi mogli da sa tužilaštvom za organizovani kriminal zaključe sporazum o priznanju krivice.

Sporazum o priznanju krivice zaključili su optuženi Miloš Pandrc (30), Marko Vorotović (32), Dejan Rakić Raka (36), Nikola Pavlović Džoni (32), Aleksandar Miodrag >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (31) i Miloš Krpović (36), rekao je tužilac Miljko Radisavljević.

Optuženi Boris Laban i Dragan Labudović pregovaraju sa tužilaštvom pod kojim uslovima će da priznaju učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine, rekao je njihov branilac Ivica Vuković.

Prema tom sporazumu, oni će za priznanje krivice dobiti blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dve godine i devet meseci do 10 i po godina.

Prema sporazumima od dvojice optuženih dogovoreno je trajno oduzimanje dva stana i tri automobila, dodao je Radisavljević.

Prema rečima tužioca, Miloš Pandrc je za 10 i po godina zatvora priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe za koju je krijumčario kokain na području Brazila 2008. i u Urugvaju oktobra 2009, koji je zaplenjen u akciji "Balkanski ratnik". Prema zaključenom sporazumu, trajno mu se oduzimaju dva stana na Novom Beogradu i u Filmskom gradu površine 76 kvadrata, i automobil "audi 6".

Marko Vorotović zbog istih krivičnih dela prihvatio je kaznu od devet godina zatvora. Sa Dejanom Rakićem Rakom je zaključen sporazum po kome je priznao zločinačko udruživanje i stavljanje u promet opojnih droga i saglasio se da za ova dela dobije kaznu u trajanju od osam godina, kao i da mu trajno budu oduzeti automobili „mercedes A klase" i „sitroen C5".

Nikola Pavlović Džoni se sa tužilaštvom nagodio da prizna ista krivična dela i da mu se za njih izrekne kazna od osam godina, a Aleksandar Miodrag je u sporazumu sa tužilaštvom priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio umešan u šverc kokaina u Brazilu 2008, kada je preneo 250.000 evra iz Srbije u Brazil. Tužilaštvo i Miodrag su se saglasili da mu se za učinjena krivična dela izrekne jedinstvena kazna od četiri godine zatvora.

Sa tužilaštvom se sporazumeo i Miloš Krpović priznajući da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprava u pomaganju, zbog čega mu je određena kazna od dve godine i devet meseci, precizirao je Radisavljević.

Sud je u prethodna dva dana održao ročišta na kojima je prihvatio sporazume o priznanju krivice i optuženima izrekao presude sa utvrđenim kaznama, rekao je Radisavljević.

Specijalni sud je odlučio da u odnosu na ostale optužene pripadnike Šarićeve "kokainske grupe" objedini sve postupke u jedan proces i nastavi suđenje u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku. Radisavljević je izrazio očekivanje da će se pomenuti sporazumi znatno uticati na ubrzanje sudskog postupka i olakšati posao sudu.

Sporazumnim okončanjem krivičnog postupka optuženi priznaje krivicu u zamenu za blažu kaznu, koju bi inače dobio, ukoliko se dokaže njegova krivica tokom suđenja.

Pred Specijalnim sudom bi danas trebalo da formalno krene objedinjeno suđenje ostalim pripadnicima Šarićeve grupe, osumnjičenim za šverc kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu 2009. godine.

Od ukupnog broja optuženih - 21 koliko ih je bilo pre dve godine na optužnici, samo pet je ostalo na optuženičkoj klupi, pošto se šest pripadnika grupe nagodilo s Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznalo učešće u švercu kokaina u zamenu za kazne koje se kreću od dve godine i devet meseci do 10 i po godina zatvora.

Šarić i još šestorica optuženih su u bekstvu i sudi im se u odsustvu, a trojica optuženih su dobila status svedoka saradnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak sudjenja, pregovori optuženih i tužilaštva

Izvor: NaDlanu.com, 28.Mar.2012

BEOGRAD, 28. marta 2012. (Beta) - Pred Specijalnim sudom u Beogradu u sredu bi formalno iz početka trebalo da počne sudjenje grupi Darka Šarića optuženoj za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu... BEOGRAD, 28. marta 2012. (Beta) - Pred Specijalnim sudom u Beogradu u sredu...

Nastavak na NaDlanu.com...

Beograd: danas suđenje Šarićevoj grupi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2012

Pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo bi formalno ispočetka da počne suđenje grupi Darka Šarića optuženoj za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike. Suđenje, koje je četvrti put trebalo da počne u ponedjeljak, odloženo je za danas, jer je nekoliko optuženih s tužilaštvom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šarićevi saradnici u zamenu za blaže kazne odaju tajne

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2012

Priznanjem krivice kojom su detaljno razotkrili pripadnike grupe Darka Šarića (42) i način rada ovog klana u četiri slučaja krijumčarenja kokaina u Urugvaju, Brazilu i dva u Italiji, šest optuženih Šarićevih saradnika dobilo je kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina...Sporazumima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šarićevi saradnici pregovaraju s tužilaštvom

Izvor: Danas, 28.Mar.2012

Još dvojica optuženih u grupi odbeglog narko-bosa Darka Šarića, optuženog za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, pregovaraju o sporazumnom priznavanju krivice sa tužilaštvom. Reč je o Borisu Labanu i Draganu Labudoviću.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.