Izvor: B92, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo OVK osumnjičen za ubistvo Srba

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine osumnjičilo pripadnike tzv. orahovačke grupe OVK za ubistvo 25 Srba u pećini Volujak 1998. godine.

Sinan Morina, koga Tužilaštvo za ratne zločine smatra jednim od odgovornih za taj ratni zločin, već se nalazi u pritvoru, potvrdio je za B92 portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Ubijeni Srbi su živeli u selima Opteruša i Retimlje, a prošle godine izvršena je identifikacija nastradalih, a posmrtni ostaci predati su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovim porodicama.

"Tužilaštvo osnovano sumnja da je čovek koji je nedavno prebačen iz Crne Gore zbog sumnje za delo terorizma, odgovoran za ratne zločine nad srpskim stanovništvom kod pećine Volujak, kada je 25 ljudi na svirep način direktno pogubljeno. Očekujemo da će taj slučaj preduzeti Tužilaštvo za ratne zločine i da će vrlo brzo uslediti sledeće procesne radnje, odnosno zahtev za sprovođenje istrage za ratni zločin nad srpskim stanovništvom na Kosovu 1999. godine", objasnio je za B92 Vekarić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.