Denio položio venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Izvor: Blic, 14.Jul.2014, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denio položio venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj

Beorad - Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio danas je na Kalemegdanu položio venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj, povodom nacionalnog praznika te zemlje, 14. jula.

Vence su položili i državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragan Popović, predstavnici Društva prijatelja Francuske, Društva za očuvanje tradicije do 1918. Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. i drugih udruženja francusko-srpskog prijateljstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ambasador Denio podsetio je da se ove godine obeležava stogodišnjica početka Prvog svetskog rata koji je, kako je rekao "imao veliku ulogu u u učvršćivanju veza između Francuske i Srbije".

- Francusko angažovanje na Istočnom frontu nije bilo samo strateški važno, već je među francuskim rukovodstvom postojala jasna i eksplicitna želja da se pomogne Srbiji - istakao je Denio.

Prvi svetski rat samo je jedan od elemenata intenzivnih odnosa izmedju Francuske i Srbije, ali vrlo važan, poručio je on.

Francuska proslavlja Dan republike u znak sećanja na 14. jul 1789. godine, kada su gnevni Parižani zauzeli zatvor-tvrdjavu Bastilju, što se smatra simboličnim početkom Francuske revolucije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Denio položio venac na Kalemegdanu

Izvor: RTS, 14.Jul.2014

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio položio je venac na Spomenik zahvalnosti Francuskoj, povodom nacionalnog praznika te zemlje, 14. jula...Vence su položili i državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragan Popović, predstavnici Društva prijatelja Francuske,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.