Deni Treho: Robijaš koji je postao filmska zvezda

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 21:35

Deni Treho: Robijaš koji je postao filmska zvezda

Novi dokumentarac donosi novo svetlo o tome kako je kriminalac postao filmska zvezda.

Deni Treho je bio izrešetan, izboden, smrvljen, pojeden, mučen… više puta.

Leteća tamnica, Lovac na zombije i Napad troglave ajkule - jeste… taj film postoji - samo su neki od filmova u kojima je na kraju skončao.

Ako ste fan Brejking beda (Breaking Bad), on je lik čija glava slavno završava na vrh kornjačinog oklopa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U filmovima, kosa mu je obično vezana u rep, ima ogoljena istetovirana prsa i velika je verovatnoća da sa sobom nosi neko oružje.

"Kad sam počinjao da postajem slavan, jedan dobar prijatelj mi je rekao: 'Čitav svet može da misli da si filmska zvezda, samo ti ne možeš'. Ja ne želim da budem filmska zvezda. Ja želim da budem dobar glumac."

Šali se da kad je počinjao sa glumom, uvek je dobijao ulogu "zatvorenika broj jedan", zbog fizičkog izgleda i pojave.

Ali, pre nego što je započeo sa filmskom karijerom, on je stvarno bio robijaš velikog kalibra.

Odrastajući u Kaliforniji, Treho je šezdesetih uzimao teške droge kao tinejdžer i godinama bio u zatvoru i izlazio iz njega po raznim optužnicama, uključujući i za oružanu pljačku.

U zatvoru je bio veoma slavan zatvorenik, a postao je i bokserski šampion u ozloglašenom državnom zatvoru Sent Kventin, najstarijem u Kaliforniji.

Taj zatvor je zaista na veoma lošem glasu, a čak je i Luj Teru jednom proveo dve nedelje u njemu za potrebe dokumentarca koji je snimao.

U Zatvoreniku br. 1, Deni se priseća da je video kako kolegu zatvoreniku zabadaju nož u leđa.

"Hodao je okolo gornjim dvorištem, pokušavao da izvuče nož i iskašljavao krv, a svi su mu se smejali. Kakvo izvitopereno mesto."

Deni je služio kaznu i u druga dva zatvora - Soledad i Folsom - i priznaje da mu je "povratak u mladost" za potrebe ovog filma bio "bolan".

"Mogu živo da se setim kako sam boravio po popravnim domovima i mislio da mi je to kraj života. Postanete institucionalizovani već tada."

"Pokušao sam da im prenesem poruku: 'Ne, čekajte malo. Niste završili svoje. Tek počinjete'."

U dokumentarcu gledamo kako Deni odlazi do zatvorenika da im priča o vlastitom iskustvu. On kaže da može da namiriše "strah i anksioznost" svaki put kad se tamo vrati.

"Izađem i sanjam da sam još uvek u zatvoru. To me brzo osvesti i podseti da ne vrludam mnogo."

https://www.youtube.com/watch?v=C59f07pt-Nk

Glumac je samo postao zauzetiji kako je bio stariji i pre par godina se nalazio na snimanju filma Šestorica presmešnih Adama Sendlera kad ga je neko pitao kad će već u penziju.

"Igrao sam kauboja u tom trenutku. Ne mogu da zamislim sebe da se penzionišem u skorije vreme."

"Suviše se dobro zabavljam."

Zatvorenik br.1: Uspon Denija Treha može da se pogleda na raznim digitalnim platformama.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.