Demonstranti u centru Jerevana, traže ostavku Pašinijana

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 17:18

Demonstranti u centru Jerevana, traže ostavku Pašinijana

Više desetina opozicionara i aktivista blokiralo je danas centralnu aveniju u glavnom gradu Jermenije Jerevanu, tražeći ostavku premijera Nikola Pašinijana.

"On je ukrao budućnost našoj deci i mora da ode. Prodao je našu zemlju", uzvikivali su demonstranti protiv premijera Pašinijana, a TAS S prenosi da je policija počela da privodi učesnike protesta.

U Jermeniji se danima održavaju protesti protiv Pašinijana, koga optužuju da je sa Azerbejdžanom, uz posredovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusije, sklopio mirovni sporazum na štetu Jermenije i Nagorno-Karabaha, oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom, oko koje su se poslednjih meseci vodili sukobi između dve susedne zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.