Demonstranti ponovo na ulicama Sao Paola

Izvor: Blic, 25.Jun.2013, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti ponovo na ulicama Sao Paola

Demonstranti su danas ponovo izašli na ulice siromašnih predgrađa Sao Paola, zahtevajući bolje obrazovanje, prevoz i zdravstvene usluge, uprkos tome što je predsednica Brazila Dilma Rusef juče obećala sveobuhvatne akcije u cilju reforme brazilskog političkog sistema i usluga.

Prema podacima policije, najmanje 500 ljudi blokiralo je ulice na nekoliko sati u mirnim protestima u distriktima Kapao Redondo i Kampo Limpo, na periferiji Sao Paola.

Šest civila i jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policajac poginuli su rano jutros u oružanom okršaju u jednom sirotinjskom kvartu Rio De Žaneira, nakon što su protesti prerasli u nerede i pljačku, saopštila je policija.

Posle više od nedelju dana protesta širom Brazila, predsednica Dilma Rusef najavila je da će vlada potrošiti dodatnih 23 milijardi dolara na javni prevoz i obećala da će inicirati referendum o političkim reformama.

Rusef je navela i da će se vlada fokusirati na fiskalnu odgovornost i kontrolu inflacije, zdravstvo i obrazovanje.

Ipak, stiče se utisak da njena obećanja nisu uspela da umire Brazilce. Lideri Pokreta za besplatni prevoz, koji su pokrenuli prve demonstracije, najavljuju nove proteste i daju podršku današnjim demonstracija u Sao Paolu u organizaciji druge grupe aktivista, prenela je agencija AP.

Preko milion Brazilaca više od nedelju dana demonstrira zbog povećanja cene javnog prevoza i velikih troškova organizacije fudbalskog Svetskog kupa 2014.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Demonstranti ponovo na ulicama Sao Paula

Izvor: Blic, 26.Jun.2013, 05:02

Demonstranti su danas ponovo izašli na ulice siromašnih predgrađa najvećeg brazilskog grada Sao Paula, zahtevajući bolje obrazovanje, bolji prevoz i bolje zdravstvene usluge, uprkos tome što je predsednica Brazila Dilma Rusef juče obećala sveobuhvatne akcije u cilju reforme političkog sistema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.