Demonstranti blokirali crveni tepih u Veneciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti blokirali crveni tepih u Veneciji

Stotine aktivista organizovalo je danas protest na crvenom tepihu na filmskom festivalu u Veneciji u znak protesta protiv ogromnih krstarećih brodova, za koje kažu da štete životnoj sredini.

Aktivisti su dobrovoljno napustili crveni tepih "kako bi izbegli bilo kakav sukob s policijom" iako kažu da su razočarani nedostatkom odgovora sa Bijenala i "podrške kojoj smo se nadali", piše italijanska novinska agencija ANSA.

Aktivisti su ušli zajedno, bez većeg otpora >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << obezbeđenja i pored rigoroznosti i provere na ulazima koje inače važe, kada pregledaju tašne, džepove i akreditacije.

"Ušli smo pre šest, masovno i nismo našli nikakav otpor", rekao je učesnik koji je sprecijalno ovim povodom došao iz Napulja. Pored Italijana, bilo je aktivista iz čitave Evrope.

Protest je usledio uoči ceremonije zatvaranja , kojoj će prisustvovati i zvezda Rolingstonsa, Mik Džeger, piše BBC.

Italijanska vlada nedavno je najavila da će veliki brodovi za krstarenje biti zabranjeni u istorijskom delu centra grada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Demonstranti blokirali crveni tepih u Veneciji

Izvor: Danas, 07.Sep.2019

Stotine aktivista organizovalo je danas protest na crvenom tepihu na filmskom festivalu u Veneciji u znak protesta protiv ogromnih krstarećih brodova, za koje kažu da štete životnoj sredini. Članak Demonstranti blokirali crveni tepih u Veneciji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.