Demonstranti: Jedina nam je nada da padne Vlada

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti: Jedina nam je nada da padne Vlada

Najmanje 500 demonstanata, koji su bili okupljeni preko puta zgrade Predsedništva BiH u Sarajevu, izašlo je na Ulicu maršala Tita, gde blokiraju prolazak automobila. Mediji u BiH tvrde da su pojedini ministri u Vladi FBiH počeli da napuštaju zgradu Vlade iznoseći arhivu i računare. Šefica Kancelarije federalne Vlade za odnose sa javnošću Raska Denjalić je to demantovala i rekla da je Vlada u stalnom zasedanju.

Neki od demonstranata nose ratne zastave takozvane Armije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH, ali za sada je situacija mirna i nema incidenata.

Na jednom od transparenata piše "Jedina mi nada - da padne Vlada", a istaknuti su i oni na kojima su poruke protiv pljačkaške privatizacije preduzeća u FBiH.

Kod zgrade Predsedništva BiH oko u 13.00 časova zvanično je počeo protest na kojima okupljeni traže ostavku kantonalne i federalne vlade.

Protesti su organizovani širom zemlje. Na Španskom trgu u Mostaru je 1.000 demonstranata zatražilo ostavke Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), ali i ostalih kantona, gradonačelnika Mostara, drugih načelnika, kao i ostavke Vlade Federacije BiH i Predsedništva BiH.

Na trgu bile su prisutne jake policijske snage, među kojima je Specijalna jedinica MUP-a HNK, a okupljeni su u više navrata pozvali na mirne demonstracije i nesukobljavanje sa policijom. U svojim zahtevima demonstranti su izneli i formiranje nestranačkih vlada, te nepreduzimanje policijskih mera protiv ljudi koji protestuju i puštanje onih koji su uhapšeni.

Oko hiljadu demonstranata okupilo se danas ispred zgrade Vlade Distrikta Brčko, tražeći ostavku gradonačelnika i njegovog kabineta. Gradonačelnik Brčkog Anto Domić i predsednik Skupštine Distrikta Đorđe Kojić, koji su u zgradi Vlade, pozvali su predstavnike demonstranata na razgovor.

Do susreta predstavnika vlasti i predstavnika demonstranata nije došlo jer su okupljeni građani podeljeni na one koji žele pregovore, i one koji su protiv bilo kakvih pregovora, tražeći da Vlada tog distrikta odmah podnese ostavku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Demonstranti blokirali Ulicu maršala Tita

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2014

SARAJEVO - Najmanje 500 demonstanata, koji su bili okupljeni preko puta zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu, izašlo je na Ulicu maršala Tita, gdje blokiraju prolazak automobila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.