Demonstracije u Portugalu

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije u Portugalu

Oko 200 demonstranata zauzelo je na nekoliko časova četiri ministarstva u Lisabonu u znak protesta protiv novih "rezanja" u javnom budžetu predviđenom za narednu godinu.

Demonstranti su se okupili u poslepodnevnim časovima u holovima na ulazu u ministarstva ekonomije, zdravlja, zaštite životne sredine i finansija.

Sindikat CGTP, glavna centrala portugalskog sindikata, pozvala je na današnje proteste.

Demonstranti su nakon nekoliko časova bez incidenata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napustili ova Ministarstva, gde su bile raspoređene pojačane policijske snage.

Portugalski parlament usvojio je danas budžet za sledeću godinu sa oštrim merama štednje, dok su hiljade ljudi demonstrirale ispred zgrade skupštine.

Usvojenim budžetom za 2014. godinu predviđena je ušteda 3,9 milijardi evra, delimično kroz smanjenje plata u javnom sektoru i penzija, preneo je AFP.

Hiljade demonstranata je tokom glasanja u parlamentu tražilo ostavku Vlade.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Demonstranti zauzeli ministarstva

Izvor: Capital.ba, 27.Nov.2013, 07:45

LISABON, Oko 200 demonstranata zauzelo je juče na nekoliko časova četiri ministarstva u Lisabonu u znak protesta protiv novih „rezanja“ u javnom budžetu predviđenom za narednu godinu. Demonstranti su se ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.