Demonstracije protiv Lukašenka, simbol protesta - papuče FOTO

Izvor: B92, 24.Maj.2020, 20:08

Demonstracije protiv Lukašenka, simbol protesta - papuče FOTO

Oko 1.000 demonstranata okupilo se u Minsku kako bi protestovali protiv kandidature beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka za novi, šesti mandat.

Kako se navodi, ovo je najveći opozicioni skup održan ove godine u prestonici.

Mnogi demonstranti su nosili papuče kao simbolični odgovor na poziv lidera protesta Sergeja Tikanovskog da "zgaze bubašvabu", prenosi AP.

Policija, koja često razbija opozicione demonstracije, danas se nije sukobila demonstrantima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na izborima 9. avgusta Lukašenko, koji je, kako piše AP, potisnuo opoziciju i nezavisne novinske medije tokom četvrt veka na vlasti, kandidovaće se za šesti mandat.

Mnogi demonstranti su nosili maske, uprkos Lukašenkovom nazivanju zabrinutosti zbog korona virusa "psihozom".

Belorusija je zabeležila više od 36.000 slučajeva korona virusa, oko 75 odsto više nego u susednoj Ukrajini, čija je populacija četiri puta veća, podseća agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.