Demokratska stranka traži da se Dragin pusti iz pritvora

Izvor: Press, 16.Avg.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska stranka traži da se Dragin pusti iz pritvora

Demokrate su na konferenciji za novinare istakle da se Dragin, bivši ministar poljoprivrede, nalazi i dalje u pritvoru u Centralnom zatvoru, iako mu je rešenje o pritvoru isteklo pre 52 dana.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov rekla je da je DS tražila da se Dragin brani sa slobode, upitala čije je odgovornost što se nalazi u pritvoru iako za tako nešto nema sudske odluke i ko je odgovoran za vladavinu prava i institucija u Srbiji.

"Izlišno je obraćati se ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pravde Nikoli Selakoviću i zato ćemo žalbu uputiti zaštitniku građana Saši Jankoviću i nadležnim međuanrodnim institucijama ne samo povodom Draginovog slučaja, već i svih drugih koji se u pritvoru nalaze neosnovano", istakla je Jerkov.

Šef resornog odbora DS za pravdu Vladimir Todorić podsetio je da je Dragin dobio rešenje po kojem mu je protvor po peti put produžen do 25. juna i naglasio da ministar Selaković i pojedine sudije svojim nečinjenjem i neprimenjivanjem nadležnosti snose odgovornost u vezi sa tim slučajem.

Todorić smatra da aktuelna vlast "zloupotrebljava činjenicu da međunarodnu zajednicu jedino interesuje sprovođenje briselskog sporazuma i gašenje srpskih institucija na severu Kosova i to što neće ni o jednoj drugoj temi da razgovaraju".

"Zato misle da mogu da krše prava, a da istovremeno govore da su najpošteniji na svetu. Progon opozicije i strahovlada se sprovodi zbog skretanje pažnje sa briselskog sporazuma, praznih državnih računa, udvostručenog javnog duga i povratka organizovanog kriminala na javnu scenu", rekao je Todorić.

Prema njegovim rečima, DS se "najviše ogrešila" o organizovani kriminal što je pokrenula istragu protiv narko bosa Darka Šarića, Kekinog plana i svih drugih narko klanova.

U prilog tome da u Srbiji ne postoji sloboda medija Todorić je dodao da sada "oni ne mogu da pišu o tome da je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić posetio navijače koji skidaju kapitenske trake fudbalerima, da je ukinuta poternica Stanku Subotiću Canetu, niti su raspoloženi za priču o tome kako vlast sve više moli da se u zemlju vrati Bogoljub Karić".

"Ova vlast ima dugove koje mora da vrati, a najveću cenu će platiti građani", zaključio je Todorić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.