Demokrate u Beogradu danas biraju Balšu Božovića

Izvor: Mondo, 18.Okt.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate u Beogradu danas biraju Balšu Božovića

U Demokratskoj stranci u Beogradu danas se na neposrednim izborima bira predsednika gradskog odbora.

Foto: Beta/Nenad Petrović

Birališta su otvorena jutros u 9 sati, pravo glasa ima 7.077 članova, a jedini kandidat za funkciju predsednika beogradskih demokrata je Balša Božović.

Božović je u izjavi Tanjugu rekao da je jutros iskoristio pravo da kao član stranke bira i da bude biran i da je ono što DS danas pokazuje "praznik demokratije", kao i da "aktivizmom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << razbija strah kod građana".

"Građani se danas plaše i oseća se veliki strah. Beograd već duže ne liči na ono što je bio. DS u Beogradu zato i predlaže pet politika i to politiku kulture, obrazovanja, politiku prema ženama, novu razvojnu politiku Beograda, ali se obraća i stručnjacima da ne idu iz Beograda i Srbije i zajedno sa DS preuzmu odgovornost za vođenje ovog društva, ovog grada, naravno i svih opština u Srbiji", naglasio je Božović.

On je dodao da je DS stranka gde članstvo bira lidere i naglasio da se od ponedeljka ulazi u jednu potpuno drugačiju dinamiku opozicionog delovanja, kao i da su DS potrebni ne samo oni koji imaju pravo da biraju i da budu birani, već i svi ostali građani.

"Građani koji su se u pojedinim periodima razočarali u DS, ali sada već polako shvataju da sa jednom novom energijom i jednom novom političkom ponudom grad Beograd može da izgleda potpuno drugačije u odnosu na ono što izgleda danas. Beograd mora opet da bude svet i to će, siguran sam, biti uz DS", istakao je Božović.

Božović je dodao da se osim predsednika gradskog odbora danas bira deset članova stalnog sastava gradskog odbora, kao i da na 11 od 17 opština u Beogradu DS ima redovne izbore i predlaže nova rukovodstva.

Biračka mesta se zatvaraju se večeras u 19 sati, a Božović kaže da će rezultati biti objavljeni oko 21 sat u gradskom odboru DS na Terazijama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.