Demokrate napuštaju Skupštinu Srbije, Vojvodine, BG

Izvor: B92, 30.Jan.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Demokrate napuštaju Skupštinu Srbije, Vojvodine, BG"

Beograd -- Predsedništvo DS odlučilo je da demokrate napuste Skupštinu Srbije, Vojvodine, Beograda i sve gradske i lokalne skupštine.

Oni su odlučili da napuste sve gradske skupštine u kojima se ne poštuju elementrani demokratski princip i procedure, rečeno je agenciji Beta u toj stranci.

Kako je navedeno, Predsedništvo je odlučilo da podrži "sporazum sa narodom" čiji je sastavni deo napuštanje parlamenata.

Sednica Predsedništva DS-a na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ta odluka doneta održana je u ponedeljak 28. januara.

Poslanici DS kao i još nekoliko opozicionih partija u ponedeljak nisu prisustvovali posebnoj sednici republičkog parlamenta na kojoj je govorio predsednik Slovenije Borut Pahor.

Poslanici DS Balša Božović i Maja Videnović sačekali su Pahora kada je ulazio u Dom Narodne skupštine, uručili mu materijal i, kako u DS kažu, upoznali ga sa situacijom u Srbiji, u kojoj već dva meseca traju protesti i preneli mu jasnu poruku građana koji na ulici traže pravdu, demokratiju i poštovanje ljudskih prava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.