Demokrate još broje glasove - za sada vodi Butidžidž

Izvor: B92, 05.Feb.2020, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate još broje glasove - za sada vodi Butidžidž

De Mojn -- Demokrate u Ajovi još nisu prebrojali sve glasove kokusa, ali na osnovu glasova na 71 odsto glasačkih mesta u trci za predsedničkog kandidata vodi Pit Butidžidž

Butidžidž (38) ima neznatno više glasova od Bernija Sandersa, Elizabet Voren i bivšeg potpredsednika SAD Džo Bajdena, prenosi AP i dodaje da prebrojavanje glasova kokusa, koji su održani u ponedeljak, kasne toliko zbog tehničkih problema.

Za sada nije poznato kada će konačni rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glasanja biti objavljeni.

Butidžidž je osvojio 26,9 odsto glasova delegata, Sanders 25,1, Vorenova 18,3, a Bajden 15,6 odsto glasova, prenosi Rojters.

Rečeno je i da nije radila aplikacija u koju je trebalo unositi podatke, ali i da nije bila hakovana, preneo je Glas Amerike.

Kokusi - skupovi građana na kojima otvoreno izražavaju podršku nekome od demokratskih kandidata - bili su održani na 1.600 lokacija u Ajovi.

Broj delegata iz Ajove koji će na finalnoj konvenciji Demokratske stranke glasati za predsedničkog kandidata je 41, pa će se glasovi koji su dobili kandidati u Ajovi preračunati u broj delegata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.