Delta stipendira mališane iz hraniteljskih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta stipendira mališane iz hraniteljskih porodica

SREMSKA KAMENICA - Fond za budućnost, koji je projekat kompanije Delta Holding, saopštio je danas da je za tri godine rada stipendirao više od 120 dece iz domova i hraniteljskih porodica.

"Delta godišnje izdvoji preko 12 miliona dinara za potrebe Fonda, odnosno za stipendije, predavače, saradnike i kampove", kazala je novinarima u domu "Dečije selo" u Sremskoj Kamenici menadžer za društvenu odgovornost Delta Holdinga Bojana Ristić.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povodom tri godine rada tog Fonda rekla da je namenjen deci bez roditeljskog staranja uzrasta od 14 do 18 godina.

Prema njenim rečima, kroz taj projekat deca se obučavaju za različite poslove i realne životne situacije, a nakon završenog školovanja imaju mogućnost da dobiju zaposlenje u okviru Deltinog poslovnog sistema.

"Fond je osnovan 2006. i tada je imao 30 stipendista, a ove godine, program pohađa 60 dece", navela je Ristić.

Zamenik direktora Doma "Dečje selo" Vidoje Radulović istakao je da programi za osamostaljivanje dece, pored stipendija, imaju i veliki značaj za njihovo sazrevanje i odrastanje.

"U protekle tri godine u Delta Holding u stalni odnos primljeno je 12 stipendista Fonda za budućnost", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.