Izvor: B92, 21.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delić negirao Ešdaunovo svedočenje

Hag -- Dodatno ispitivanje Božidara Delića, Slobodan Milošević je posvetio opovrgavanju iskaza svedoka optužbe Pedija Ešdauna.

Tužilac Džefri Najs svedoku je juče dao novu izjavu Ešdauna, u kojoj je on naveo tačne koordinate na kojima je bio na Kosovu. Na osnovu tih koordinata i trodimenzionalnih preseka terena koje mu je dao Milošević, general Delić je u sudnici danas ponovio zaključak da Ešdaun nije mogao ili je mogao samo delimično da vidi ono što je tvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je video.

Ešdaun je, svedočeći pre dve godine, tvrdio da je u leto 1998. sa položaja u Albaniji, neposredno uz granicu sa SRJ i sa uzvišenja u okolini Orahovca, video kako tenkovi i minobacači Vojske Jugoslavije granatiraju više albanskih sela. U glavnom iskazu, datom u julu mesecu, bivši komandant brigade VJ u Đakovici Delić tvrdio je da je topografski nemoguće da je Ešdaun sa tačaka na kojima je bio video ono što je rekao.

Delić je juče počeo svedočenje posle Vojislava Šešelja, a početkom leta je govorio o kosovskim zbivanjima. Njegovo svedočenje tada nije završeno, pa mu je Sudsko veće naložilo da se vrati i dovrši iskaz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.