Delegacija iz Sandžaka na konferenciji Rabite u Oslu

Izvor: SandzakPress.net, 22.Nov.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija iz Sandžaka na konferenciji Rabite u Oslu

U četvrtak, 21.11.2019. godine, Islamska svetska liga – Rabita upriličila je u Oslu, glavnom gradu Norveške, konferenciju pod nazivom “Ljudsko bratstvo nas povezuje”, kojoj je prisustvovao generalni sekretar ove organizacije Muhamed Abdulkerim El-Isa, te veliki broj uleme i predstavnika muslimana, kao i značajan broj predstavnika različitih organizacija sa prostora Norveške koje se bave zaštitom ljudskih prava i međureligijskim dijalogom. Ispred Mešihata IZ-e u Srbiji aktivno učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << u radu konferencije imali su dr. Rešad ef. Plojović – izaslanik predsjednika Mešihata, dekan FIS-a dr. Enver ef. Gicić, te profesorica FIS-a dr. Siham Mevid. Konferenciji Rabite u Oslu prisustvovala je i delegacija Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama i Ministarstva pravde Republike Srbije.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Dr. Ferid Bulić na skupu u Tirani

Izvor: SandzakPress.net, 22.Nov.2019

Dana 18. 11. 2019. godine dr. Ferid Bulić, zamjenik direktora Uprave za saradnju s crkvama i vjerskim zajednicama – Ministarstvo pravde, na poziv predsjednika Albanije Ilira Mete učestvovao je na skupu u Tirani „Religija kao instrument mira“. Skup je organiziran od strane Albanije u koordinaciji...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.