Delegacija Norveške i UN u Šidu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Norveške i UN u Šidu

Šidsku opštinu danas su posetili ambasador Kraljevine Norveške Arne Bjornstad, šefica Kancelarije UN za projektne usluge UNOPS Mihela Telatin i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević.

Nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave, potpisan je Ugovor o saradnji na projektu "Norveška za vas – Srbija", nakon čega su zajedno obišli radove na zgradi škole u Molovinu.

Ugovor, koji su potpisali ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Bjornstad i šefica UNOPS-a imaće za rezultat uspostavljanje ujednačenog socio-ekonomskog razvoja u Srbiji.

Nakon rekonstrukcije matične škole OŠ "Sremski front" u Šidu, ovog leta su na redu i područna odeljenja. Trenutno se izvode radovi na zgadama škola u Molovinu i Berkasovu, a u najavi je i adaptacija škola u Bikiću i Sotu.

Predsednik opštine nije krio zadovoljstvo što će od septembra devetoro đaka i dvoje predškolaca, imati bolje uslove za rad.

Radovi na zgradi škole u Molovinu izvode se na inicijativu resornog ministarstva, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške, kroz projekat "Mreža solidarnosti–druga godina" koji sprovodi "Grupa 484".

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad istakao je da je ovo prva faza podrške vredna 4,5 miliona evra i izrazio nadu da će prerasti u dugoročnu inicijativu.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je prisustvovao potpisivanju Ugovora, zahvalio je Norveškoj na kontinuiranoj podršci srpskom narodu i istakao da će ovim projektom najugroženije lokalne samouprave dobiti dodatnu podršku u razvoju i mogućnost za otvaranje novih radnih mesta, saopštilo je Ministarstvo.

''Ovaj projekat uspostaviće ujednačen socioekonomski razvoj u Srbiji unapređenjem pristupa zaposlenju za pripadnike ranjivih i marginalizovanih društvenih grupa, jačanje socijalne inkluzije u manje razvijenim oblastima, kao i poboljšanja infrastrukture - što ultimativno dovodi do skladnijeg socioekonomskog razvoja, prevashodno nedovoljno razvijenih oblasti Srbije", istakao je ministar.

Đorđević je dodao da je ponosan što su ambasada Norveške i UNOPS prepoznali zalaganje Ministarstva za obezbeđivanje ravnomernijeg razvoja svih lokalnih samouprava i poboljšanje uslova života za sve stanovnike Srbije.

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad istakao je da je ovo prva faza podrške vredna 4,5 miliona evra i izrazio nadu da će prerasti u dugoročnu inicijativu.

''Nije reč samo o novcu, već o solidarnosti i pružanju prilike zajednicama u Srbiji da stvore bolje uslove života za svoje stanovništvo'', dodao je Bjornstad.

Šefica Kancelarije UNOPS-a Mikela Telatin zahvalila je Vladi Norveške što je podržala ovaj projekat i doprinela pozitivnim promenama u životu ljudi u Srbiji.

''Podrška će biti pružena najugroženijim grupama stanovništva kojima je najviše potreban pristup zapošljavanju i socijalnim uslugama što su zajednički ciljevi Vlade Srbije i Norveške i UNOPS-a i prilika da produbimo dosadašnju uspešnu saradnju",navela je Telatin.

Nakon potpisivanja Ugovora Đorđević i Bjornstad obišli su objekat Osnovne škole "Sremski front" u naselju Molovin koji je rekonstruisan na inicijativu resornog ministarstva uz finansijsku podršku ambasade Norveške kroz projekat „Mreža solidarnosti - druga godina" koji sprovodi „Grupa 484".

Prema rečima ministra, ovaj projekat obezbediće odgovarajuće usluge zaštite za izbeglice i migrante u Srbiji i Makedoniji.

''Škole čiji će objekti biti rekonstruisani nalaze se nekoliko kilometara od prihvatnih centra za migrante i u narednoj školskoj godini u njih bi se upisala i deca iz migrantskih porodica koje će trajnije boraviti u ovim opštinama", rekao je Đorđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević: Iz meseca u mesec sve manji broj nezaposlenih na evidenciji NZS

Izvor: Beta Video, 15.Avg.2018, 14:04

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da se iz meseca u mesec smanjuje broj nezaposlenih na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) i da je sigurna da će se Srbija u budućnosti naći u situaciju da joj je potrebna radna...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.