Delegacija Evropskog parlamenta u poseti SPS-u

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Evropskog parlamenta u poseti SPS-u

SPS i njen predsednik u proteklih šest godina dali suštinski doprinos sprovođenju i ubrzanju reformskih procesa u Srbiji, kao i implementaciji evropskih standarda i vrednosti, rekao je potpredsednik SPS-a Žarko Obradović na sastanku sa delegacijom Evropskog parlamenta.

Delegacija Evropskog parlamenta koju prevodi predsednik Grupe socijalista i demokrata u parlamentu EU Hanes Svoboda, posetila je Socijalističku partiju Srbije, a na sastanku je razmatrana aktuelna politička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacija i saradnja sa socijalističkim i demokratskim partijama u Evropi i regionu.

Članove delegacije EP je interesovala aktuelna ekonomsko-socijalna situacija u Srbiji, i perspektiva donošenja reformskih zakona u toj oblasti, a naročito rešenja u okviru budućeg zakona o radu.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku dugogodišnje saradnje između SPS-a i evropskih socijaldemokratskih partija, kao i o perspektivama formalnog članstva i partnerstva SPS-a u međunarodnim organizacijama evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih partija, saopštila je ta stranka.

Zamenik predsednikia SPS-a Žarko Obradović uručio je Svobodi pismo zahvalnosti članova Glavnog odbora SPS-a zbog podrške evropskih socijaldemokrata nominaciji predsednika socijalista Ivice Dačića za Nobelovu nagradu za mir.

"Svi članovi SPS-a su veoma počastvovani vašom podrškom koja predstavlja veliki podsticaj da nastavimo sa našim mirotvornim i demokratskim reformama u Srbiji u budućnosti", navodi se u pismu zahvalnost.

Obradović je na sastanku održanom u prostorijama SPS-a, naveo doprinos te stranke i njenog lidera, normalizaciji odnosa i očuvanju stabilnosti i mira na Balkanu.

Ocenio da su SPS i njen predsednik u proteklih šest godina dali suštinski doprinos sprovođenju i ubrzanju reformskih procesa u Srbiji, kao i implementaciji evropskih standarda i vrednosti.

Sastanku su prisustvovali i funkcioneri SPS-a Dijana Vukomanović, Branko Ružić i Nataša Gaćeša.

U delegaciji evropskih parlamentaraca bili su potpredsednik Grupe socijaldemokrata u EP Lubor Rouček, poslanica u EP i članica Odbora za spoljne poslove Marija Elen Kopa, poslanik i član Odbora za saradnju sa Rusijom Knut Flekenštajn i generalni sekretar Globalnog progresivnog foruma Havijer Moreno Sančez.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.