Delavi: Opozicija ne sluša Kerijev savet

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Dec.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delavi: Opozicija ne sluša Kerijev savet

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavie izrazio je danas zabrinutost zbog ponašanja kosovske opozicije i bacanja suzavca u parlamentu poručivši da se to dogodilo uprkos upozorenju državnog sekretara SAD Džona Kerija koji je nedavno boravio u prištini.

Delavi, koji je bio u parlamentu u trenutku bacanja suzavca je podsetio da je Keri tada rekao da se tako nešto više ne sme ponoviti, prenela je agencija KosovaPress.

"Pre nekoliko dana smo čuli Kerijev komentar >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u vezi suzavca u Skupštini. Ljudi ga nisu poslušali", rekao je Delavi i dodao da on duboko poštuje poslanike koji rade svoj posao u skladu sa skupštinskim propisima.

Zabrinut je, kaže, i zbog najnovijeg intenziviranja nacionalističke retorike.

Američki diplomata tvrdi da su građani Kosova zainteresovani da se više razgovara o njihovim ekonomskim problemima, a da suzavac nije rešenje.

"Ometanje rada Skupštine ni malo ne pomaže. Na Kosovu se očekuje da se diskutuje o ekonomiji", rekao je Delavi.

Američki ambasador je takođe rekao da je u Skupštini video dva opoziciona poslanika kojima je izrečena mera kućnog pritvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.