Izvor: Politika, 31.Jul.2013, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dela likovne grupe Vojne akademije

U galeriji „Atrijum” Biblioteke grada predstavljena je izložba likovne grupe Vojne akademije.

Mnogobrojni posetioci imali su priliku da vide dela pedesetoro umetnika. Oni su koristili različite slikarske tehnike, a birali su teme po izboru – od portreta čuvenih vojskovođa, pejzaža, mrtve prirode do nadrealnih prizora. Najmlađi među njima bio je dvanaestogodišnji Vuk Blagojević. On je masnim pastelom i markerom naslikao gejšu. Ovaj dečak dar za slikarstvo pokazao je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u vrtiću, a stvaralaštvu se prepušta kad mu pretekne vremena posle igranja sa vršnjacima.

Radom „Dim” predstavio se i kadet Vojne akademije Momčilo Raičević, a čast da izlažu sa ovom grupom umetnika, kao gosti, imali su akademski slikari Aleksandar Jovanović i Miodrag – Miša Jelić, koji je otvorio izložbu i sa general-potpukovnikom Ljubišom Stojimirovićem, predsednikom likovne grupe Vojne akademije, ukazao na zanimljivosti ove bogate postavke.

A. K.

objavljeno: 31.07.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.