Deklaracija o Srebrenici deli srpski narod

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2010, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deklaracija o Srebrenici deli srpski narod

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da Srbija ima pravo da donese deklaraciju o Srebrenici, ali da političari u Srbiji treba da shvate da će to dovesti do podela unutar srpskog naroda.

"Srbija ima pravo na tu deklaraciju, to moramo naglasiti, ali je tu odgovornost političara u Srbiji da shvate da li će to dovesti do podela unutar vlastitog naroda, a kad kažem vlastiti narod, mislim i na vlastiti narod u Srbiji, ali i na naš vlastiti narod ovde", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je Radmanović za banjalučke "Nezavisne novine".

On je ocenio da je "do tih podela već došlo", izražavajući nadu "da neće doći do napetosti i negativnosti kada deklaracija bude izglasana", mada nije siguran da će se to desiti.

Govoreći o stanju u regionu, član Predsedništva BiH je ocenio da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije u februaru 2008, stvorilo "nove probleme na Balkanu".

"Ranije je to izgledalo mnogo bolje. Sam sam učestvovao u više regionalnih skupova iz vremena pre priznanja Kosova. Moram reći da se tu osećao napredak," kazao je Radmanović.

Radmanović je upozorio da Kosmet "nije problem samo regiona i Srbije nego je to problem u širem kontekstu. Tu će, pre svega, lideri iz regiona morati da pristupe sa posebnom pažnjom, da problemi ne bi šire eskalirali", kazao je on.

Za razvoj svake zemlje na Zapadnom Balkanu veoma je važna regionalna saradnja, jer normalno funkcionisanje u savremenom svetu, podrazumeva dobrosusedske odnose, istakao je Radmanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.