Dekana FTN-a optužuju za nepotizam

Izvor: B92, 16.Mar.2014, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekana FTN-a optužuju za nepotizam

Novi Sad -- Grupa profesora i saradnika Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu optužila dekana tog fakulteta Radeta Doroslovačkog za nepotizam prilikom zapošljavanja.

Ta grupa profesora i asistenata je u otvorenom pismu upitala i kako je moguće da je Doroslovački ostao dekan iako je nedavno izazvao saobraćajnu nesreću u Zagrebu, u kojoj je teško povredio pešaka.

Doroslovački je nakon te nesreće, koja se desila u novembru, rekao da je pešak "naleteo na auto", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok se on sa službenim automobilom

kretao u rikverc.

Grupa profesora i asistenata navela je da želi da ostane anionimna, jer se plaše da će dobiti otkaz, "kao što ga je dobila Ivana Kovačić".

Rade Doroslovački sazvao je za ponedeljak sastanak na kojem je najavio da će se analizirati "poslednje informacije i objave u

medijima" u vezi s tim fakultetom.

Dekan je u pozivu na sastanak naveo i da će podneti izveštaj "o onome što je urađeno" i o "najvažnijim delatnostima u narednom periodu".

Poziv je upućen i profesorki Ivani Kovačić, koja je prethodno optužila Doroslovačkog i direktora Departmana za mehaniku FTN-a Dragana Spasića da su odgovorni za njen otkaz i dodala da su njihove naučne reference "od dva i po do pet puta slabije" od njenih.

Dekan je poziv uputio i predstavnicima studentskog parlamenta, zatim "studentima koji žele da pišu peticiju za raspisivanje konkursa za izbor profesorke Ivane Kovačić u zvanje redovnog profesora, studentu prodekanu, prodekanima i savetniku dekana, direktorima departmana, kao i "ostalim zainteresovanim".

Sastanak je zakazan za ponedeljak, 17. mart, u 10 sati u Kuli bivše zgrade Rektorata, na trećem spratu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Profesori optužuju dekana koji je otpustio svetski poznatu naučnicu za nepotizam

Izvor: Blic, 16.Mar.2014

Grupa profesora i saradnika Fakulteta tehničkih nauka (FTN) u Novom Sadu optužila je danas dekana tog fakulteta Radeta Doroslovačkog za nepotizam prilikom zapošljavanja, zbog kojeg za profesorku Ivanu Kovačić nije raspisan konkurs za izbor u zvanje, uprkos njenim veoma visokim naučnim referencama...Ta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.